Checklista för apputveckling

In Instruktion by Max FlodénLeave a Comment

Här följer en allmän checklista för vad du som är beställare ska tänka på när ditt approjekt går in utvecklingsfasen. Det finns det en del administrativa och kreativa uppgifter att ta tag i för dig som inte är apputvecklare.

Enligt den modell vi på MobilApp.nu arbetar efter är Utveckling / Programmering det tredje steget efter Wireframes och Design. Du kan läsa mer om vår modell för apputveckling.

De flesta av dessa saker behöver du ta tag i så tidigt i projektet som möjligt så att inte projektet riskerar att bli försenat.

En del saker kan vi hjälpa till med, men många konton behöver du själv registrera eftersom de kräver att du godkänner avtal och i vissa fall registrerar dina kreditkortsuppgifter.

Det kan vara lite krångligt och tekniskt, kontakta oss om du har några frågor.

Apple App Store och Google Play Store

För att din app ska kunna laddas upp i Apple App Store och/eller Google Play behöver du ha ett utvecklarkonto hos respektive företag. Kontot behövs även under utvecklingen för att kunna implementera t.ex. pushnotiser eller köp i app (In-app Purchases, IAP).

Text och innehåll

Vilket innehåll är det som ska finnas i din app som du ska producera? Vad behöver vara färdigt så att utvecklarna kan lägga in det och vad kan du senare lägga in själv?

  • Sidtexter – Alla texter som ska vara på respektive sida
  • Texter som ska vara på sidor som Om oss, Hjälp, Support, Integritetspolicy m.m.

Webbhotell, epost, domännamn

  • Webbhotell – Har din app en Backend-lösning som kräver en server?
  • Domännamn – Har du ett domännamn för din app eller ditt företag, annars kan det vara en bra idé att registrera en. Det känns proffsigare och mejl som skickas från din app inte kommer från gmail.com eller hotmail.com. Domännamn kan du t.ex. registrera hos Loopia
  • Epostadress – Vilken ska vara avsändaradressen om epost skickas från appen, t.ex. när användare registrerar sig eller har glömt lösenordet.
    För att säkerställa att din epost levereras på ett bra sätt och inte svartlistas eller hamnar bland skräppost rekommenderar vi att du använder en tjänst som mailgun.com

Andra funktioner i din app

Exempel på andra funktioner som kanske används i din app och där du kan behöva registera konton:

Foto: Chris Ried / Unsplash

Leave a Comment